Известие

Collapse
No announcement yet.

Кора под двигателя - проблем при монтажа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кора под двигателя - проблем при монтажа

Видях се в леко приключение с монтажа на кора под двигателя.

Купих оригинална (по номера на рамата) от Ал. Ауто. Колата ми е facelift и не исках да рискувам с други варианти.
    Не ми се чакаше няколко дни за да ми я монтират в техния сервиз. Взех я като си мислех, че сам ще се справя. И тук сгреших.

Дигнах колата и се заех да развия най-задните болтове на магарето. Оказа се че са навити в някакви месингови втулки, които естествнно превъртяха. Мястото е много кофти, защото няма с какво да се законтрят. Едната успях да я прихвана с тънки закривени клеши, а другата я избих зяедно с болта. Дотук добре, но.

Проблем No1: При монтажа вече нямам в какво да завия болта. Ако поставя гайка няма с какво да я хвана да не се върти. Тъй като кората ще трябва да се сваля при всяка смяна на маслото (и други операции) трябва да става сравнително лесно, без постоянна борба и нагласяне. Предложения? Мислех да заваря гайката за магарето, но нямам електрожен

Проблем No2: Колата е имала челен удар в следствие на който гредата на радятора не е точно на мястото си. Монтажните отвори на кората се разминават значително. Бронята в момента е въздуховода - пластмасата под радятора. Тук със сигурност ще трябва да се импровизира по някакъв начин. Предложения? Въпросът ми е дали кората застъпва бронята или бронята кората?

Ще ви бъда благодарен ако споделите вашия опит.
    sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Освен да завариш гайката за магарето, по мое мнение нямаш много опции, аз го имам същия провбем, превърта ми втулката, но я разбивам с пистолет и става, като я затягам бъркам през една дупка и държа лека контра - не че се стяга като хората, но пак е нещо....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Кората влиза под бронята , а там където си превъртял гайките и не можеш да завиваш болтовете просто прихващаш /през отвора на кората и този на гредата/ и стягаш с т.н. свински опашки-пластмасовите връзки струват стотинки и после при демонтаж за смяна на масло никакви грижи режат се и след това нови.За кората е важно за е стабилно закрепена .Дали ще е с фабричните болтчета , а там където вече не може с нещо друго е въпрос на твой избор.Естествено не с тел , че е грозно и смешно все пак караш Алфа ,а не Москвич. Дано съм ти би полезен и успех.
      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Още едно предложение : гайката я фиксираш на мястото с пластелин,който е много удобен за подобно приложение,втвърдява много бързо и е доста здраво захващането.С него съм залепил дръжката на макарата за риболов и съм доволен.Този пластелин го продават в различни магазини- Бриколаж,Практикер,автоаксесоари и цената е около 4.50-5.00 лв.и ще ти стигне за поне 50 бр. такива гайки.Продава се в цилиндрични пластмасови кутии и прилича на парче кренвирш дълго около 12 см с диаметър около 2см. Сърцевината е с различен цвят от външната част. Режеш шайбичка от това нещо,мачкаш го до еднородно оцветяване и лепиш веднага . След около 10-15 мин можеш да пилиш с пила,толкова е здраво . Но режи тънки шайбички ,за да видиш колко ще ти трябва.Вече направената смес, ако не я използваш се изхвърля,защото се вкаменява.Тъй че прави малки "порции" .Всичко това е написано в приложената листовка.
        Дано съм ти помогнал.
        Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Моята нова кора когато пристигна имах същият проблем, едната гайка се бе скъсала от оригиналните и така. Значи при мен как я направих, напаснах я добре, после със самонарезни винтове, досущ като оригиналните, я захванах там където нямаше възможност, получи се страхотно, не трака, не мърда, мн стегната е сега и мн здраво. Бързо се демонтира! Колко и плати ако не е тайна?
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Благодаря на всички ви за идеите. Подготвил съм 2 гайки за заваряване. Ако не план Б е пластелина за който спомена краси. Свинските опашки не ми допадат, но и те са вариант.

Остана импровизацията в предната част, където колкото и да не ми се иска ще трябва да ползвам самонарезни види.

Цената не е тайна. Всеки който звънне на Александър Ауто ще получи ведната цената - 370лв.

ПП
            Казаха ми че имало разлика преди и след фейслифта.
            Ето как изглежда:
            Attached Files
            sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Формата е като моята едно към едно, аз дадох 360 лева с доставката от Италия, на рикамби ориджинали е. Мн съм доволен, мн са здрави и качествени. Преди фейса е моята красавица.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
                Благодаря на всички ви за идеите. Подготвил съм 2 гайки за заваряване. Ако не план Б е пластелина за който спомена краси. Свинските опашки не ми допадат, но и те са вариант.

Остана импровизацията в предната част, където колкото и да не ми се иска ще трябва да ползвам самонарезни види.

Цената не е тайна. Всеки който звънне на Александър Ауто ще получи ведната цената - 370лв.

ПП
                Казаха ми че имало разлика преди и след фейслифта.
                Ето как изглежда:
                като ми слагаха моята кора в сервиза имаше същия проблем с болтовете в задната част щото бяха превъртяли..и в сервиза извадиха някаква джаджа (нз как се казва) и "занитиха" две гайки..точно като нитове ги сложиха и си имаха резба...дано никой не се смее на малоумното ми обяснение..но според мен това е най-лесния възможен начин..и става много здраво - все едно винаги са били там тези гайки ако някой знае нещо повече по въпроса нека сподели
                Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9JTD '01 - ex
                Alfa Romeo GT Black Line 1.9JTDm 150hp

Comment

Първоначално публикувано от kalojan Покажи съобщение
                  ... и "занитиха" две гайки..точно като нитове ги сложиха и си имаха резба...
                  Те оригиналните са такива, ама явно с времето нитчето се разхлабва и превърта.
                  sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Малко скъпичко си я купил,като има алуминиеви на по ниска цена
                    0888515205

Comment

300 и кусур лева за кора е много.......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        300 и кусур лева за кора е много.......
                        380 лева беше мойта от ауто италия ако не се лъжа..пластмасова оригинална..добре,че тия от каското нямаха нищо против да ми купят от скъпите кори
                        Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9JTD '01 - ex
                        Alfa Romeo GT Black Line 1.9JTDm 150hp

Comment

Днес най-сетне я монтирах. След малко импровизация реших съвсем нелогично да застъпя бронята. Причината е, че тя едва се държи. И трите монтажни ушички отпред са счупени.

Според вас ще влиза ли много вода през образувалия се процеп? Това дали ще е проблем?
                          Attached Files
                          sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
                            .... реших съвсем нелогично да застъпя бронята. ....

Нямам техн.образование, имам елементарни технически познания , но от естетична и елементарна техническа гледна точка по-зле няма как да стане !!!!!!!!!!!

Лично мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него .
                            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Вс е супер, но можеше да пригодиш нещо за да държи болта, и да я поставиш под бронята, както си му треа, така от разстояние отпред ще се вижда кората. Лично мнение, и моята броня е по същият начин и го оправи.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X